Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μεσογειακοί Αγώνες …τέλος!


 Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ –ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕ Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ-ΣΤΗΝ «ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
 ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ(ΔΕΜΑ) όπως ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ



Μεσογειακοί Αγώνες …τέλος!



Η Ελλάδα είναι η Μεσόγειος, με τη φύση , την ιστορία, το δράμα και τη χαρά της ζωής να μπλέκονται σ΄ ένα μοναδικό κράμα. Αν την εκτιμήσουμε, τη γνωρίσουμε και της φερθούμε με μεγαλύτερο σεβασμό, νομίζω ότι θα μας το ανταποδώσει. Αυτό θεωρώ άλλωστε, πως είναι το μεγάλο πολιτικό στοίχημα των ημερών.
Και όχι- αφήνω στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού μου- τους πιθανολογούμενους θησαυρούς που κρύβονται μέσα της και που χρόνια τώρα, προσελκύουν πολλούς μνηστήρες.
Αναφέρομαι στην τελευταία «σφαλιάρα της Δ.Ε.Μ.Α(Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων) να αφαιρέσει από τη χώρα μας τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα. Περίμενα λίγο καιρό να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, να παρακολουθήσω αντιδράσεις και δικαιολογίες ένθεν κακείθεν.
Είναι να γελάς, αν πρώτα κατορθώσεις να πνίξεις το θυμό σου.
Ας αρχίσουμε από τη Δ.Ε.Μ.Α.
Καθοριστικό σημείο για την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης των αγώνων υπήρξε η δυσκολία φιλοξενίας των αθλητών σε Μεσογειακά χωριά.
Βεβαίως και δεν υπήρχαν ,όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  190 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να χτιστούν τα Μεσογειακά χωριά , φαντάζομαι έχοντας ως πρότυπο το Ολυμπιακό μας χωριό, ρημαγμένο από τα εγκαίνια κιόλας, που δυστυχώς και αυτό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ενοίκων του να διατηρηθεί, ρημάζει και καταστρέφεται.
Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας που μη έχοντας καμία οικονομική δυνατότητα, αρνήθηκε να αναλάβει το κόστος της κατασκευής.
Πολύ ωραία!  Πολύ συνετά !
Απάντηση της Δ.Ε.Μ.Α: «Χωρίς χωριά , αγώνες γιοκ».
Οι δικοί μας σιώπησαν; Γιατί δεν τους υπενθύμισαν ότι:
Α) Ολυμπιακοί Αγώνες –Ατλάντα 1996.
Εμείς οι αθλητές φιλοξενηθήκαμε σε φοιτητικές εστίες γνωστού Πανεπιστημίου που όχι πολυτέλεια δεν είχαν , αλλά για να μετακινηθεί ο ένας από τους δύο ενοίκους ενός δωματίου 8 τμ.,  ο άλλος έπρεπε να ανέβει στο κρεβάτι για να ελευθερώσει τον 20ποντο διάδρομο προς την τουαλέτα .
Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, κανείς δεν απείλησε  με αποχώρηση από τους αγώνες.
Β) Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γένοβα.
Εμείς οι αθλητές φιλοξενηθήκαμε σε κρουαζιερόπλοια όπου αν έπασχες από κλειστοφοβία τα κόκκαλά σου εκεί θα τα είχες αφήσει, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε , κανείς δεν απείλησε με αποχώρηση από τους αγώνες.
Για ποια πολυτέλεια λοιπόν, ψάχνονται στη Δ.Ε.Μ.Α.  σε εποχές μάλιστα που αναρωτιέσαι την αμέσως επόμενη ώρα τι θα υπάρχει;
Αναρωτιέμαι, αυτοί οι κύριοι της Δ.Ε.Μ.Α, νοιάζονται για την άνεση στη διαμονή των αθλητών, ώστε αυτοί να αποδώσουν τα μέγιστα στους αγώνες; Αν ναι, γιατί άφησαν τότε το θεσμό των Μεσογειακών Αγώνων να μοιάζει με αρκούδα σε χειμέρια νάρκη;
Από την άλλη. Εμείς οι Έλληνες που ήδη είχαμε προκαταβάλει  12 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να διοργανώσουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, τι θα κάνουμε τώρα; Γιατί αν δεν γνωρίζεις ιστορία , ξεγυμνώνεσαι από επιχειρήματα.
Όταν προτείναμε η διαμονή των αθλητών να γίνει σε κρουαζιερόπλοια που θα έδεναν στο λιμάνι του Βόλου, γνωρίζαμε, σε πιθανή απόρριψη της πρότασης αυτής από τη Δ.Ε.Μ.Α, πως αυτό έχει ξανασυμβεί ώστε να επιμείνουμε και την ευθύνη να την αναλάβουν εκείνοι.
Θα απαιτήσουμε πίσω τις προκαταβολές, εκτός των 3 εκατομμυρίων ευρώ που εξανεμίστηκαν σε ταξίδια της Ελληνικής Επιτροπής;
Και σας βεβαιώνω πως κανείς απ΄ όλους αυτούς που μας εκπροσωπούν δεν ταξιδεύουν σε οικονομική θέση και βεβαίως δεν μένουν σε μοτέλ και βεβαίως δεν πληρώνουν ποτέ, από την τσέπη τους ταξί.
Και εν πάση περιπτώσει, ξέραμε εδώ και πολύ καιρό, πως είχαμε μετά βαίων και κλάδων διεκδικήσει και κερδίσει την διοργάνωση των Μ. Α. του 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα.
 Δεν θα ήταν πιο αξιοπρεπές, από μόνοι μας και ίσως ένα χρόνο πριν να δηλώσουμε αδυναμία;
Οι Δυνατοί πόνταραν στη χρεωκοπία μας και ακόμη παίζουν μαζί μας.
Γιατί λοιπόν αφήσαμε να μας χλευάσουν και πάλι, ως ανίκανους;

Μ΄ ΕΝΟΧΛΕΙ! ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ!!!

Η σοφία της ζωής απαιτεί κρίση και πνευματική διαύγεια, κι΄ αυτά τα δύο προϋποθέτουν ταπεινή παρατηρητικότητα (που να βρεθεί θα μου πεις), καθαρό μάτι και καθαρή γεμάτη (όχι με πολυτέλειες ανούσιες) καρδιά.
Δυστυχώς, αυτά δεν διδάσκονται σε κανένα πανεπιστήμιο, όσα διδακτορικά κι΄ αν αγοράσεις ή αποκτήσεις!








www.psema.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα