Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


Ένα πρόσφατο ταξίδι-για αγωνιστικούς καθαρά λόγους- έδωσε την ευκαιρία στο δικό μας Παγκόσμιο Πρωταθλητή της ελευθέρας πάλης, τον Γιάννη Αρζουμανίδη, να καταγράψει κάποιες χρήσιμες παρατηρήσεις . Για λίγες ώρες έγινε δημοσιογράφος και μας μεταφέρει όσα είδε και όσα τον ενθουσίασαν.








Αν ήθελα να δώσω ένα τίτλο στο κείμενό μου θα έγραφα:
«Δεκαπέντε μέρες στην Αμερική. Μια χώρα όπου όλα μπορούν να συμβούν».

 Ένας διάσημος μποντιμπίλντερ και ηθοποιός γίνεται γερουσιαστής (Άρνολντ Σβατζενέγκερ).
Ένας Μαροκινοαμερικανός, εκλέγεται πρόεδρος των Η.Π.Α.
Άραγε ,γιατί εκεί αν θέλεις κάτι πραγματικά μπορείς να το πετύχεις αργά ή γρήγορα; Γιατί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες και ειδικότερα οι Αμερικανοί –για τους οποίους μιλάμε- έχουν καλύτερες απολαβές και περισσότερες πιθανότητες να καταφέρουν τους στόχους που έχουν βάλει;
Η απάντηση τελικά είναι πάρα πολύ απλή. Γιατί εκτός από τα προσόντα που διαθέτουν- μόρφωση, διάθεση για προσφορά, επιμονή, μεθοδικότητα, έχουν και απαράβατους κανόνες.
Για παράδειγμα, στην Ελλάδα δεν υπάρχει οδηγός που να ακινητοποιεί το αυτοκίνητο του πριν από στοπ (ας μη γελιόμαστε όλοι το ίδιο κάνουμε και βάζω και εμένα μέσα). Μου έκανε εντύπωση πως ο συνοδός στην Αμερική -που για καλή μας τύχη ήταν Έλληνας- σταματούσε σε κάθε στοπ!
Και εγώ, δεν έχασα την ευκαιρία και τον ρώτησα:
-Καλά. γιατί ακινητοποιείς το αυτοκίνητο πριν από κάθε μα κάθε στοπ;
-Γιατί οι πρώτες 3 κλήσεις είναι από 150 δολάρια συν το δικαστήριο. Από κει και πέρα θέλεις δεν θέλεις …συμμορφώνεσαι....

Με ένα απλό παράδειγμα μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ότι πέρα από την οργάνωση και τις υποδομές το σύστημα δραστηριοποιείται και εφαρμόζεται μέσω πειθαρχίας στους νόμους του κράτους.
Όσον αφορά το Ολυμπιακό προπονητικό κέντρο του Κολοράντο; Ο παράδεισος του κάθε αθλητή. Είναι μετά να απορεί κανείς γιατί οι ξένοι έχουν τόσες επιτυχίες στον αθλητισμό και εμείς ίσα- ίσα που φαινόμαστε? Η απάντηση είναι προφανής. Γιατί πέρα από την τεράστια οργάνωση, μέθοδο και υποδομή διακατέχονται από πειθαρχία.
Συμπέρασμα: Η πειθαρχία είναι μελλοντική επιτυχία.







http://www.psema.gr/

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα